Inne

kulinarnie-ciasta,b-piecz.serniki,desery,galaretki

Utarte na żółto wspomnienie dzieciństwa

Składniki:


5-6 żółtek
1 ½ szklanki cukru
laska wanilii
opakowanie borówek amerykańskich
opakowanie malin
opakowanie jagód
małe opakowanie pistacji
lody waniliowe lub śmietankowe

Sposób przygotowania:



Żółtka ucieramy z cukrem i miąższem wanilii na gładką masę (kogel-mogel). Owoce układamy w kokilkach i zalewamy koglem-moglem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około 8 – 10 minut. Deser podajemy od razu po wyjęciu z piekarnika, z kulką lodów, posypany pistacjami.

ŹRODŁO: http://ugotowani.tvn.pl/przepisy,950,n/przepisy-marty-kijanskiej-bednarz-sezon-5-warszawa,102935.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation