Kuchnia

Cooking

Pałki z kurczaka w musztardowej marynacie


Drukuj
Składniki:
1 kg pałek z kurczaka
5 łyżek kremowego jogurtu greckiego
2 łyżki ostrej musztardy
1 łyżeczka papryki w proszku
2 łyżki przyprawy curry
sól
Sposób przygotowania
Paki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
Następnie do miseczki przelać jogurt grecki.
Jeśli nie mamy jogurtu greckiego może być zwykły jogurt naturalny.
Do jogurtu dodać musztardę i dokładnie wymieszać.
Gdy składniki się połączą dodać paprykę w proszku oraz curry.
Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
Marynować co najmniej 1 godzinę.
Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego.
Wstawić od piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godzinę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation