Kuchnia

Ciasta

Pudding bananowy

Składniki:
250 ml śmietany kremówki (30%)
1 śmietan fix
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 czubata łyżka cukru pudru
3 duże banany
10 okrągłych biszkoptów
kilka listków świeżej mięty do dekoracji

Przygotowanie:
Wszystkie banany obierz ze skórki. Jednego pokrój w plasterki, pozostałe zmiksuj razem z cukrem waniliowym.
Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietanę, dodaj śmietan fix i cukier puder. Miksuj wszystko do otrzymania sztywnej masy.
W pucharku lub w salaterce ułóż warstwę pokruszonych biszkoptów. Następnie wlej odrobinę musu bananowego, dodaj kilka plasterków bananów. Na wierz nałóż odrobinę śmietanki. Całość udekoruj świeżym listkiem mięty lub plasterkiem banana.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation