Kuchnia

Kuchnia

Piwna golonka

Ten przepis nie jest tylko dla mężczyzn. Na pewno posmakuje wszystkim domownikom. Aby wykonać naszą golonkę w piwie potrzebujesz oprócz golonki: jasnego piwa, smalcu, tymianku.

Składniki:

golonka
3 łyżki smalcu
szklanka jasnego piwa
tymianek
pieprz
sól
Sposób wykonania:
Golonkę dokładnie oczyścić.
Osuszyć na papierowym ręczniku po czym natrzeć je solą, pieprzem oraz tymiankiem.
Następnie przełożyć golonkę do rondla z rozgrzanym smalcem.
Obrumienić ją ze wszystkich stron.
Wówczas dodać obraną cebule pokrojoną na plasterki.
Lekko ją zarumienić podczas wlać piwo oraz 3 szklanki wody
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 90 minut do miękkości mięsa.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation