Kuchnia

Słodkości.

tarta owocowa
• spÓd:
• 300 g mąki pszennej
• 3 łyżki cukru pudru
• 180 g masła
• 2 żółtka
• nadzienie:
• 250 serka mascarpone
• 250 ml śmietanki kremówki 36%
• 2 białka jaj
• 4 łyżki cukru pudru
• biała czekolada
• jagody
• maliny
• świeże listki mięty
etapy przygotowania
• 1
składniki na kruchy spód wyrobić. gotowe ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formy na tartaletki, ponakłuwać widelcem, wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać na nie ryż. piec w temp 190 stopni przez 15 minut. następnie ściągnąć papier i piec jeszcze 5 minut.
kremówkę ubić na sztywno i odstawić. białka ubić na sztywno i odstawić. serek mascarpone utrzeć z cukrem pudrem. następnie dodać ubitą kremówkę i białka – delikatnie wymieszać.
gotowy krem przełożyć do rękawa cukierniczego i wyłożyć go na spody. ozdobić owocami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation