Kuchnia

gotowanie

Granatowa sałatka

Składniki:
- granat
- mozarella lub feta
- pomidorki koktajlowe
- ziarna słonecznika
- sałata lodowa
- świeża bazylia
- 3 łyżki oliwy
- 1/2 łyżki soku z granatu
- łyżka miodu
- sok z połówki cytryny
- cukier, sól i pieprz do smaku

Obetnij koronę granatu i zamocz go w zimnej wodzie 15 minut - po tym czasie skórka odejdzie od nasion. Sałatę i świeżą bazylię porwij na kawałki. Kulkę mozarelli lub ser feta pokrój w kostkę, a pomidorki na pół. Słonecznik wypraż na suchej patelni i wszystko, łącznie z nasionami granatu, dodaj do sałaty i liści bazylii. Na koniec przygotuj sos z oliwy, miodu, soku z granatu i soku z cytryny. Wymieszaj i dopraw do smaku, polej sosem bezpośrednio przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation