Kuchnia

Kuchennie

Potrzebne składniki

Majonez Dekoracyjny WINIARY6 łyżek
seler konserwowy1 słoik
kukurydza konserwowa1 puszka
por (biała część)150 g
jajko ugotowane na twardo5 sztuk
groszek konserwowy1 puszka
ser żółty starty200 g
natka pietruszki posiekana2 łyżki
sól, cukier do smaku


Sposób przygotowania

Odsącz seler, kukurydzę i groszek z zalewy.
Por pokrój w plasterki, sparz wrzątkiem, delikatnie posól i posyp cukrem.
Jajka obierz i pokrój w drobną kostkę.
W salaterce układaj warstwowo seler, kukurydzę, połowę Majonezu, por, jajka, pozostały Majonez, groszek i ser.
Posyp natką pietruszki.
Jeśli chcesz podać sałatkę w sposób pokazany na zdjęciu, wystarczy odwrócić kolejność nakładania warstw do szklanego naczynia i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki przykryj naczynie talerzem i odwróć. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation