Kuchnia

Obiadowo

Kaczka 5 Smaków Na Purée Z Ziemniaków I Selera, Ze śliwkowym Sosem Whisky I Surówką Z Fenkułu | Karo In The Kitchen


SKŁADNIKI

Purée z ziemniaków i selera
– 500g ziemniaków (waga po obraniu)
– 1 średni seler, około 300g
– 50g masła 82% tłuszczu
– 130ml mleka
– sól
– ½ łyżeczki startej gałki muszkatołowej
Sos śliwkowy
– 130ml wody
– 4 łyżki whisky
– 3 kopiaste łyżki powideł śliwkowych
– ½ łyżeczki mielonego imbiru
– 25g zimnego masła
Sałatka z fenkułu i pomarańczy
– 1 bulwa kopru włoskiego (fenkułu)
– 1 średnia pomarańcza
– 1 łyżka soku z cytryny
– 1 łyżka miodu
– 4 łyżki oliwy
– pieprz
Kaczka 5 smaków
– 4 filety z kaczki ze skórą o wadze 13-150g każdy
– 1 kopiasta łyżeczka przyprawy 5 smaków (użyłam oryginalnej chińskiej)
– sól
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation