Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SAŁATA EGZOTYCZNA
mix sałat
ser camembert
1 granat
gruszka
duża garść kolorowych winogron
płatki migdałowe
posiekane orzechy laskowe
rodzynki
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 łyżeczka miodu
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki oliwy
3 łyżki oleju
sól

Sałatę umyć, osuszyć i wrzucić do miski. Ser pokroić w trójkąciki. Gruszkę razem ze skórką pokroić w ćwiartki i następnie w pasterki. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Granat obrać. Wymieszać wszystkie składniki z orzechami i rodzynkami. Oddzielnie wymieszać oliwę, olej, musztardę, sok z cytryny i miód. Polać sosem tuż przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation