Kuchnia

coś z mięsa

Bernika - mój kulinarny pamiętnik: Domowa shoarma
Domowa shoarma

1 podwójna pierś z kurczaka
łyżka oleju do smażenia (lub nie jeśli macie patelnie do smażenia bez tłuszczu)

przyprawa :

1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka ziaren kolendry
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1/2 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne
1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 łyżeczka papryki słodkiej
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki kuminu
3 łyżki oleju sezamowego (nie dla odchudzających się )

sos czosnkowy:

1/2 szklanki jogurtu naturalnego
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (lub więcej jak lubisz)
świeża mięta posiekana

Przepis po kliknięciu w zdjęcie :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation