Kuchnia

Kuchnia

Budyń z kaszy jaglanej na śniadanie
Potrzebujemy
Szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/4 szklanki ciepłej wody
1/4 awokado
banana
łyżki pokruszonych migdałów
łyżki jagód goji
jeśli macie możecie wlać trochę wody brzozowej albo kokosowej

Przygotowanie
Ugotowaną kasze jaglaną wrzucamy do pojemnika i blendując powoli dodajemy wodę. To od was zależy jaka będzie konsystencja budyniu. Lubicie gęsty budyń? Dodajcie mniej wody, jeśli rzadki dodajcie więcej. Następnie wrzućcie pokruszone orzechy, banana czy jagody. Jeśli chcecie, możecie oczywiście dodać inne owoce. Budyń fantastycznie smakuje też z gęstym i delikatnie kwaśnym sokiem z malin czy czereśni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation