Kuchnia

food, drink and sweet

Szaszłyki z kurczakiem z grilla

Przygotowanie - 20 min
1 porcja – ok. 100 kcal
Składniki na 6 porcji:

50 dag fileta z kurczaka
po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
pół cukinii
pół bakłażana
10 dag pieczarek
oregano
curry
olej
sól
pieprz

Sposób wykonania:

Mięso opłucz, osusz, pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, posyp curry, skrop olejem, wymieszaj. Wstaw na godzinę do lodówki.
Warzywa umyj, wytrzyj. Paprykę pokrój w dużą kostkę, cukinię i bakłażan w grubsze talarki. Kawałki bakłażana podziel dodatkowo na ćwiartki. Pieczarki oczyść.
Na drewniane szpadki do szaszłyków nadziewaj na przemian pieczarki, kawałki mięsa i warzyw. Całość oprósz curry, skrop olejem.
Szaszłyki piecz 15 min., co jakiś czas obracając. Posyp oregano.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation