Kuchnia

kuchnia

Najsilniejszy naturalny antybiotyk



Składniki:

– 700 ml octu jabłkowego (tylko organiczny lub samodzielnie przygotowany) co na zaziebienie
– ¼ szklanki drobno posiekanego czosnku
– ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
– 2 świeże papryczki chili – możliwie najostrzejsze (dla ochrony oczu użyj rękawiczek)
– ¼ szklanki startego imbiru
– 2 łyżki startego chrzanu
– 2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia

Wykonanie:

Wszystkie składniki oprócz octu wsyp i dobrze wymieszaj w słoiku. Następnie zalej octem w proporcji 2/3 suchych składników i 1/3 octu. Dobrze zakręć i wstrząśnij.
Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez 2 tygodnie od czasu do czasu wstrząsając. Następnie przecedź przez gazę i wyciśnij do sucha. Płyn przelej do butelki. Suche pozostałości można używać jako przyprawę w kuchni.



Dawkowanie:

Podczas choroby: pij po 1 łyżeczce do 6 razy dziennie.domowy sposob na grype
Wzmacniająco: pij codziennie jedną łyżeczkę i zwiększaj dawkę, aż będziesz mógł pić pół szklanki.

Można po wypiciu zjeść kawałek cytryny lub pomarańczy, zabije ostry smak.

Bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation