Kuchnia

Obiad

Kotlety naleśnikowe ala'pizza

ciasto:
3 szklanki mleka
300 g mąki
3 jajka
1/3 łyżeczki soli

na nadzienie:
200 g kiełbasy
cebula
200 g mozzarelli
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
4 łyżki kukurydzy z puszki
300 g pieczarek
ząbek czosnku
pieprz
oregano

dodatkowo:
bułka tarta
2 jajka
mąka
olej do smażenia

Składniki ciasta zmiksować i odstawić na kwadrans.
W tym czasie przygotować farsz. Posiekaną cebulę zeszklić i dodać plasterki pieczarek. Kiedy się podsmażą wrzucić półplasterki kiełbasy, paprykę pokrojoną w kostkę i kukurydzę. Doprawić pieprzem i oregano, smażyć chwilę.
Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki tak, żeby za bardzo się nie spiekły (bo będą się łamać przy składaniu).
Na każdy naleśnik kłaść gruby plasterek mozzarelli i dużą łyżkę farszu.
Składać boki do środka formując kwadrat.
Panierować w mące, jajku i bułce tartej, a następnie smażyć na złoto.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation