Kuchnia

przekąski

Pomidorki faszerowane

Składniki dla 2 osób:
• 8 pomidorków gałązkowych
• 1 kula mozzarelli di Bufala
• 2 kromki chleba bez skórki
• szczypiorek
• sól morska
• różowy pieprz
• świeżo zmielony pieprz czarny
• oliwa z oliwek z Prowansji

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Umyj pomidory i nie usuwając ogonków zetnij im czubki. Delikatnie wydrąż pomidorki, zachowując ich miąższ, a sok zbierz do miski. Sokiem z pomidorków nasącz chleb. Pokrój go i napełnij nim pomidorki. Pokrój mozzarellę i plasterkami przykryj chleb. Skrop oliwą z oliwek. Posyp solą morską, świeżo zmielonym pieprzem i ziarenkami różowego pieprzu. Każdy pomidor przykryj czapeczką. Piecz przez 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika posyp świeżo posiekanym szczypiorkiem.

Magazyn Westwing
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation