Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

PROSTA CHINSZCZYZNA.

Składniki:

pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
mieszanka chińska (mrożona)
łyżka ciemnego sosu sojowego
łyżeczka octu ryżowego
makaron chinski Tao-Tao
szczypta chilli
pieprz

Wykonanie:

1. Kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą, wymieszać i podsmażyć na patelni.
2. Na drugiej patelni przygotować mieszankę chińską według przepisu na opakowaniu. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać sos sojowy, ocet ryżowy i chilli.
3. Do warzyw dodać podsmażonego kurczaka, wymieszać i doprawić pieprzem do smaku.
4. Dusić jeszcze chwilę pod przykryciem.

Podawać ryżem lub makaronem. U mnie makaron chiński Tao-Tao.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation