Kuchnia

good food

Świąteczne ciasteczka kruche

Jedne z moich ulubionych ciasteczek.
Bardzo maślane i smakowite.
Mogą być śliczną ozdobą na choinkę, oczywiście jeśli masz silną wolę.

Składniki: 200g miękkiego masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 szklanki mąki, 1/2 łyżeczki soli,1 łyżka kakao.

Przygotowanie : Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy mąkę, kakao i sól i wszystko dokładnie miksujemy. Ciasto podziel na 2 częsci. Do jednej dodaj kakao i dokładnie połącz składniki. Formujemy kulę, owijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkowujemy i wycinamy kształty. ( ja rozkawałkowuję ciasto na papierze do pieczenia, wtedy ciasteczka nie lepią się do blatu). Piecz ciasteczka przez 12-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation