Kuchnia

kuk buk na słodko

Czekoladowe serduszka na ostro
Składniki/ok 25 szt/

280 g mąki pszennej
200 g masła
150 g cukru pudru
2 żółtka
40 g ciemnego kakao
60 g gorzkiej czekolady
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli/może być w płatkach,lub w proszku/
szczypta soli
ziarenka wyłuskane z laski wanilii/lub dowolny aromat waniliowy/
Wykonanie

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,przestudzić.Masło utrzeć z cukrem i wanilią, dodać żółtka, chłodną czekoladę. Do masy maślano -jajecznej dodać mąkę wymieszaną z kakao,solą i proszkiem do pieczenia.Wyrobić ciasto,a następnie zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.Przy pomocy folii rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Piec w temp.180-190° przez ok.15 min.Po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie,ale po chwili twardnieją.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation