Architektura

Architektura

1 kg.mielonego sera z wiaderka
4 jajka
2/3 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
3 łyżki kakao
Ser przekładam do miski i ucieram dokładnie mikserem, dodając stopniowo po jednym jajku, cukier i proszek budyniowy.

Masę dzielę na dwie części, do jednej daję kakao i mieszam. Keksówkę o wym.23 x 10 cm wykładam papierem do pieczenia i na przemian łyżką daję masy jasną i ciemną.

Keksówkę daję do większej blaszki, wypełnionej do połowy wodą (woda powinna sięgać przynajmniej do 1/3 keksówki. Wcześniej dobrze jest sprawdzić czy blaszka nie przecieka.

Całość piekę w temp. 160 stopni ok. 1 godz, następnie zwiększam temperaturę do 170 stopni i piekę jeszcze 20 min. Usuwam blaszkę z wodą, a foremkę z sernikiem trzymam w piekarniku do przestudzenia. Sernik przechowuję w lodówce. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation