Kuchnia

Kulinaria

Pączki serowe (bez laktozy) - Lawendowy DomLawendowy Dom

Pączki serowe bez laktozy
250 g sera białego półtłustego bez laktozy
4 łyżki cukru pudru
2 jajka
3 łyżki jogurtu bez laktozy
łyżka spirytusu
280 g mąki (plus mąka do podsypania stolnicy)
łyżeczka sody
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Ser rozgnieść widelcem lub przepuścić przez praskę do ziemniaków.
Dodać, cukier puder, jajka, jogurt i spirytus. Dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z sodą, dodać do miski z pozostałymi składnikami i wyrobić ciasto.
Rozwałkować je na grubość 1 ½ cm na posypanej mąką stolnicy.
Wyciąć kółka o średnicy 2 cm.
Smażyć partiami w głębokim tłuszczu do momentu, aż będą brązowe.
Wyjmować łyżką cedzakową i odsączać na papierowym ręczniku.
Następnie solidnie posypać cukrem pudrem i ułożyć na paterze.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation