DIY - zrób to sam

DIY

Węgierska zupa gulaszowa
Składniki
700 g mięsa wieprzowego lub wołowego pokrojonego w kostkę
1,5 l bulionu warzywnego
3 czerwone papryki
1 puszka pomidorów krojonych
1 duża marchew
4 ząbki czosnku
4 ziemniaki
2 małe cebule
2 łyżki smalcu
1 płaska łyżka słodkiej papryki w proszku
1/2 łyżki ostrej papryki w proszku
majeranek
sól
pieprz
Przepis
W dużym garnku z grubym dnem roztapiamy smalec. Podsmażamy na nim pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie mięso. Wsypujemy ostrą i słodką paprykę w proszku, pomidory z puszki i jeszcze chwilę smażymy. Dolewamy bulion, dodajemy pokrojoną drobno paprykę i marchew. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy jeszcze pół godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation