Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Lody McFlurry

Składniki

Dla 2 osób:
1/2 litra lodów śmietankowych – może być więcej (u mnie Algida śmietankowo-śmietankowa)
Lion, lub inny ulubiony batonik, wafelek, ciasteczka, słodki i kruchy dodatek (u mnie twix)
Sposób przygotowania

Lody wyjąć z zamrażalnika, przełożyć do pojemnika i odstawić na 15 minut, żeby trochę zmiękły. Jeśli nasz batonik ma ciągnący się karmel na ten sam czas włożyć go do zamrażarki.

Następnie w zależności od struktury i konsystencji wybranego batonika rozbić go tłuczkiem (jeśli cały jest kruchy typu 3bit czy Prince polo) lub zetrzeć na dużych oczkach tarki jeśli jest bardziej ciągnący się lub miękki (typu Lion czy twix). Można też batonika posiekać nożem lub rozdrobnić w food procesorze.

Wymieszać lody z okruchami batonika i przełożyć do miseczek lub szklanek.

Podawać natychmiast, gdyż szybko się topią.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation