Kuchnia

*** PIEROGARNIA

Placki z cukinii i fety -

Składniki

400 g cukinii
1 duże jajko
około 125 g fety
60 g mąki pszennej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka posiekanej natki pietruszki lub świeżego koperku
1 duży ząbek czosnku
sól i pieprz do smaku



Cukinię zetrzyj na tarce do dużych oczkach (razem ze skórką), lekko posól i zamieszaj - odstaw na około 5 minut.
Bierz garść cukinii i ściskaj w dłoni aby wycisnąć wodę.
Do odciśniętej cukinii dodaj mąkę, jajko, przeciśnięty czosnek, proszek do pieczenia oraz pokruszoną fetę - wymieszaj łyżką.
Posól (tylko nie za dużo, bo feta jest słona) i popieprz do smaku.
Na mocno rozgrzanej patelni z olejem smaż rumiane placuszki.
Podaj na ciepło z jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation