Kuchnia

kuchnia

Składniki:
3 kg cukinii
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
4 papryczki chilli
4 cebule
4 łyżeczki gorczycy
250 ml octu
250 g cukru
150 g soli
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, szatkujemy na cienkie plasterki następnie zasypujemy całą ilością soli , mieszamy. Odstawiamy na 2 godziny, by puściła sok. Po tym czasie, płuczemy na sitku pod zimną wodą. Resztę warzyw szatkujemy, papryczkę chilli kroimy drobno. Wszystko łączymy
z cukinią. Dolewamy ocet, dosypujemy cukier i gorczyce, dokładanie mieszamy.
Sałatkę umieszczamy w słoiczkach, lekko dociskając. Zalewamy powstałym sokiem, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut, studzimy
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation