Kuchnia

Pychoty

Kurczak w cieście francuskim
Składniki na 2 porcje:

1 pierś z kurczaka

1 opakowanie ciasta francuskiego (u mnie light)

100 g pieczarek

1 cebula

2 plasterki szynki

kilka plasterków żółtego sera

jajko

sól, pieprz, czosnek granulowany



Piersi z kurczaka umyć, przeciąć na pół i przyprawić. Pieczarki oczyścić i pokroić w małą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i zeszklić na patelni, następnie dodać do niej pieczarki i smażyć razem, na końcu przyprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie niemrożone rozwinąć, przeciąć na pół. Na każdej części położyć kurczaka i ponacinać boki wg poniższego zdjęcia. Na piersi nałożyć połowę pieczarek, plaster szynki i ser.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation