Kuchnia

do słoika

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW - PrzyslijPrzepis.pl
Składniki
3 kg papryki
20 dkg ostrej papryczki
200 g koncentratu pomidorowego
1 szklanka cukru
1 szklanka oleju (ja dałam oliwę z oliwek)
1/2 szklanki octu
10 ziaren ziela angielskiego
5 liści laurowych
1 łyżka soli
2-4 ząbki czosnku
Sposób przygotowania przepisu:

SOS PAPRYKOWY DO SŁOIKÓW

1. Papryki oczyścić i zemleć drobno w malakserze lub maszynce do mielenia (ostrą paprykę czyścić i mleć w rękawiczkach). Wymieszać z pozostałymi składnikami i gotować 15 minut. Na koniec dodać zmiażdżone ząbki czosnku i gotować kolejne 15 minut. Gorącą pastę nakładać do słoików.
Nie trzeba pasteryzować.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation