Kuchnia

Ciasta

Ciasto z jabłkami i serem

Składniki

jabłka 7-8 szt

na ciasto

mąka 3 szkl
masło albo margaryna 1 kostka(250g)
cukier 3/4 szkl
jajko 1 szt
żółtko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

na masę

ser na serniki 1/2 kg
cukier 1/2 szkl
jajko 1 szt
białko 2 szt
cukier waniliowy 1 op
budyń jasny 2 łyżki
olej 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

1. Z podanych składników w przepisie zagnieść ciasto i schłodzić ok 40 min. Białka ubić na sztywną pianę. Jajko, cukry i olej zmiksować. Dodać ser i budyń, na koniec wmieszać pianę z białek. Jabłka obrać i pokroić.
Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć na blaszkę z papierem do pieczenia a drugą odłożyć do lodówki.
Na ciasto położyć jabłka i zasmarować masą serową.
Przykryć resztą ciasta odrywając małe kawałki.
Piec ok 40 min w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation