Kuchnia

Pyszne jedzonko

Filet z kurczaka zapiekany w sosie jogurtowo - musztardowym
Składniki na 2 porcje:
2 piersi z kurczaka
2 korniszony
2 łyżeczki musztardy
przyprawy: sól, pieprz, cząber, kolendra mielona i cebula suszona
SOS:
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki musztardy
Piersi umyć, w każdej zrobić nożem kieszonkę, przecinając ją w poprzek, uważając by nie rozerwać.
Środek kieszonki posmarować musztardą i umieścić w niej pokrojony w słupki ogórek następnie przyprawić, spiąć kieszeń wykałaczkami.
Sos uzyskujemy mieszając jogurt naturalny z musztardą.
Dno naczynia żaroodpornego posmarować cienko sosem,
umieścić na nim drobiowe kieszenie i przykryć pozostałym sosem.
Piec pod przykryciem ok. 40 minut w 180 stopniach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation