Kuchnia

⇒ Nasza spiżarnia pełna zapasów na zimę » ☕️ …✽

TOFU W OLIWIE Z ZIOŁAMI

ok 120 g tofu naturalnego

8 łyżek sosu sojowego*

ok 1/2 szklanki oliwy z oliwek

3 gałązki majeranku

łyżeczka suszonego tymianku

łyżeczka igieł rozmarynu

3 średnie ząbki czosnku

2 średnie suszone ostre papryczki

Wykonanie

Tofu kroję w niezbyt dużą kostkę, wrzucam do słoika przekładając ziołami, czosnkiem i papryką, zalewam oliwą wymieszaną z sosem sojowym* tak by wszystkie kawałki były zanurzone, zakręcam odstawiam do piwnicy na kilka, kilkanaście dni (u mnie zużyte po ok 10 w sałatce i koreczkach). Oliwę można zużyć do sałatek, marynat.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation