Kuchnia

może by coś zjeść...

Jajka faszerowane awokado | Every Cake You Bake
Jajka faszerowane awokado:

6 jajek ugotowanych na twardo,
1 dojrzałe awokado,
1 ząbek czosnku,
1/2 małej zielonej papryczki chili,
1 i 1/2 łyżki soku z cytryny,
1 łyżka oliwy z oliwek,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku,
płatki chili i kiełki do dekoracji

Ugotowane i ostudzone jajka obrać ze skorupek i pokroić na połówki.

W blenderze zmiksować miąższ awokado, czosnek, posiekaną papryczkę chili, natkę pietruszki, sok z cytryny i oliwę. Kiedy masa będzie gładka, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Nadzienie z awokado nakładać na połówki jajek łyżką lub wycisnąć z rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką. Każdą połówkę jajka oprószyć szczyptą płatków chili i położyć na niej kilka kiełków.

Jajka najlepiej faszerować tuż przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation