Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Jajka faszerowane tuńczykiem i rzodkiewką - przepis ze Smaker.pl

Kto lubi tuńczyka, temu na pewno zasmakują, bo jajka i tuńczyk doskonale do siebie pasują.
Składniki

4 jajka
1 puszka tuńczyka w oleju
1 gałązka świeżego koperku
2 duże rzodkiewki
1 łyżeczka chrzanu
sól i pieprz do smaku
woda do gotowania

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Przygotowanie

Jajka gotujemy na twardo. Po wystudzeniu obieramy i kroimy wzdłuż.

Tuńczyka odsączamy z oleju i przekładamy do miseczki, dodajemy posiekane rzodkiewki, koperek i chrzan, mieszamy do połączenia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Farsz wykładamy łyżką na przekrojone jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation