Biżuteria

Biżuteria

Shoarma z kurczaka

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka (50 - 60 dag)
2 łyżki oleju
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki czosnku granulowanego
1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (chilli)
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej

Dodatkowo:

olej do smażenia
frytki
ulubiona surówka
sos czosnkowy





1. Piersi kurczaka myję, osuszam i kroję w dużą kostkę. Mięso oprószam przyprawami, wlewam olej, mieszam dokładnie i wkładam do lodówki na 1 godzinę lub na całą noc.

2. Kawałki kurczaka wrzucam na rozgrzany tłuszcz na patelnię i smażę na złoty kolor. Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

3. Shoarma najlepiej smakuje podana z frytkami i surówką z kapusty z dodatkiem sosu czosnkowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation