Kuchnia

Kulinarnie

Pizza z Patelni na Spodzie z Mięsa Mielonego Just My Delicious

Składniki (ok 4-6 porcji):

500 g mięsa mielonego z indyka
1-2 duże cebule
2 ząbki czosnku
sól himalajska do smaku
pieprz czarny do smaku
kilka kropel Tabasco
kilka plastrów ulubionego sera
dowolne warzywa i inne dodatki na wierzch (pomidory, chorizo, pesto, papryka itp.)
ewentualne zioła

Mięso wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i Tabasco. Masę wyłóż na dno patelni i wyrównaj powierzchnię. Ułóż na niej wybrane składniki. Przykryj i wstaw do nagrzanego do 180C piekarnika. Piecz ok 20-40 minut, do czasu, aż mięso będzie dopieczone, a reszta apetycznie aromatyczna.

Sugestie: Wybierz dowolne mięso mielone. Dodaj ulubione przyprawy oraz dodatki na wierzch. Pizzę podaj z gęstym sosem, np. ketchupem, musztardą lub majonezem. Do tego bukiet chrupiących sałat byłby idealny. Pizza najlepiej smakuje w wersji na ciepło/gorąco.

Wersja light: Użyj chudego mięsa, dodaj chilli do smaku. Wybierz ser z obniżoną zawartością tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation