Kuchnia

Jedzonko

Przepis: Oszukane gołąbki bez zawijania - PrzyslijPrzepis.pl

- mięso mielone wieprzowo-wołowe: 50 dekagramów
- kapusta: 50 dekagramów
- jajka: 3 sztuki
- kasza manna: 4 łyżki
- ryż: 4 łyżki
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- kostka rosołowa: 1 sztuka
- olej: 0.5 szklanki

- koncentrat pomidorowy: 1 sztuka
- cebula: 1 sztuka
- śmietana 18 %: 2 łyżki
- mąka pszenna: 1 łyżeczka
- pieprz: 1 szczypta
- zioła: 1 łyżeczka
Sposób przygotowania przepisu:

Oszukane gołąbki bez zawijania

Oszukane gołąbki bez zawijania1. Kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie składniki razem mieszamy.
Mokrymi rękami lepimy kuleczki jak na kotlety mielone i na rozgrzanym tłuszczu podpiekamy z dwóch stron.
Następnie podpieczone kotleciki wkładamy na gotującą się wodę (przecier pomidorowy) z kostką rosołową. Na małym ogniu pichcimy około 40-45 minut.
Odlewamy wywar i na nim robimy sos pomidorowy. Kroimy cebulkę, podsmażamy na patelni i wrzucamy do wywaru. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zaprawiamy mąką i śmietaną. Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation