Kuchnia

Smaki Italii

Bruschetta w trzech odsłonach

1)z żółtą cukinią i tymiankiem
2)z pomidorami, cebulą i bazylią
3)z zieloną papryką i oregano

Składniki:

pieczywo (optymalny byłby wiejski chleb na zakwasie)
czosnek
oliwa extra vergine
sól morska
świeżo utłuczony pieprz
mozarella

cukinia
pomidory i cebula
papryka

bazylia
tymianek
oregano

Wykonanie:

Warzywa kroimy na małe kawałki i krótko smażmy na teflonowej patelni.
Kromki pieczywa podpiekamy przez ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do 200°C (przy małej ilości można też użyć patelni grillowej lub tostera), po czym nacieramy czosnkiem, skrapiamy oliwą i lekko solimy. Na wierzch nakładamy podsmażone warzywa i posypujemy je mozarellą, pieprzem oraz ziołami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation