Kuchnia

*** sałatki, surówki, pasty, pasztety

SAŁATKA RYŻOWA Z TUŃCZYKIEM

1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
1/2 puszki kukurydzy odsączonej
100 g ryżu (woreczek)
papryczka chilli
1-2 łyżeczki musztardy francuskiej
sól
pieprz świeżo mielony do smaku
opcjonalnie majonez

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć i poczekać aż przestygnie. Tuńczyka odsączyć z oleju. Papryczkę chili i natkę drobno posiekać. W misce wymieszać tuńczyka, kukurydzę, chilli, natkę, musztardę i ryż. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jeśli ktoś lubi może dodać majonez do smaku, ja wolę ją w takiej formie. Wstawić do lodówki na 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation