Kuchnia

SZAŁ KUCHARZA

Krokiety z farszem z cukinii i białym twarogiem - Przepisy - Magda Gessler - Smaki Życia


naleśniki
cukinie 3-4
cebule 2
czosnek 2 ząbki
tłusty twaróg 250 gram
gałka muszkatołowa szczypta
sól i pieprz
masło klarowane


Proste, lekkie krokiety z farszem z cukinii i twarogiem.

Przygotowujemy naleśniki (np. z tego przepisu). Cebulę i czosnek drobno siekamy. Cukinie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i podsmażamy na nim czosnek i cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy odciśniętą cukinię. Podsmażamy. Warzywa mieszamy z serem, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Faszerujemy naleśniki, a potem podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation