Kuchnia

ciasta

Ciasto ucierane ze śliwkami

Składniki:
• 125 g masła
• 3 żółtka
• 3 białka
• płaska łyżeczka proszku do pieczenia
• 1,5 szklanki mąki
• 1,5 szklanki cukru
• śliwki
Wykonanie:
Utrzeć masło z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając. Przesiać mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno, wmieszać do ciasta i delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę. Śliwki umyć, przeciąć na pół i wypestkować. Ułożyć na wierzchu, rozcięciem do góry. Piec w 180 stopniach przez 30 – 40 minut do suchego patyczka.

http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/09/Ciasto-ucierane-ze-sliwkami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation