Kuchnia

Ziemniaczki

Łężnie z kiszoną kapustą

Składniki na ciasto:

1 kg ziemniaków
1 duża cebula
1 łyżka oleju
2-3 łyżki mąki ziemniaczanej
sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Składniki na farsz:

200 g cienkiej kiełbasy (ja użyłam drobiowej)
1-2 łyżki oleju
2 średnie cebule
200 g kapusty kiszonej
1/2 łyżeczki mielonego kminku
świeżo mielony pieprz do smaku
woda (do podlewania duszącego się farszu)
Przygotowanie:

Naszą przygodę z łężniami zaczynamy od obrania i umycia ziemniaków. Następnie gotujemy je w osolonej wodzie i studzimy. W chłodniejsze dni możemy się posiłkować balkonem, tylko nie zapomnijcie przykryć garnka
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation