Kuchnia

mięsiwa

KLOPS
filet z kurczaka 300 g
boczek wędzony 400 g
szynka wieprzowa 600 g
ząbki czosnku 4 szt
sól Lubię Nie lubię
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
Mięso zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku. Połowę boczku pociąć na plasterki i odłożyć. Resztę zmielić razem z mięsem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze doprawić. Foremkę chlebową wyłożyć folią aluminiową. Na dnie wyłożyć połowę plasterków boczku. Włożyć mięso dobrze dociskając i wypełniając foremkę. Na wierzchu ułożyć pozostały boczek, oprószyć papryką i przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez godzinę. Później zdjąć folię i piec przez 15min, aby się boczek przypiekł. Kroić po całkowitym wystudzeniu. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation