Kuchnia

Kuchnia orientalna

Tatar z łososia jak w Sushi Zushi (słuszna porcja dla jednej osoby)
350 g świeżego filetu łososia (bez skóry)
5 cm kawałek pora
1 żółtko
2- 3 łyżki sosu sojowego
1/2 łyżeczki japońskiej przyprawy seven spice
Łososia posiekaj bardzo, bardzo drobno. Zajmie to trochę czasu, ale naprawdę się postaraj. Pora przetnij wzdłuż, potnij na cienkie paski, a następnie pokrój w drobniuteńką kosteczkę. W misce umieść łososia, dodaj posiekanego pora, sos sojowy, żółtko i japońską przyprawę (jeżeli nie możesz jej kupić, dodaj zaledwie szczyptę chilli, szczyptę suszonego imbiru i dosłownie dwie krople oleju sezamowego). Wszystko dokładnie wymieszaj.
Miskę owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki przynajmniej na pół godzinki, aby smaki lekko się przegryzły. Przed podaniem daj tatarowi lekko się ocieplić, ale tylko trochę

www.gotujebolubi.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation