Kuchnia

kuchnia w małym palcu

Sałatka meksykańska

Składniki:

500g mięsa mielonego (u mnie wołowo- wieprzowego)
1 cebula
0.5 kapusty pekińskiej
3 pomidory
500g pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
200g żółtego sera
4 łyżki przecieru pomidorowego
6 łyżek majonezu (polecam wymieszać go pół na pół z keczupem)
1 mały jogurt
1 paczka czipsów tortilla
pieprz, sól i przyprawa do potraw meksykańskich do smaku
Cebulę posiekać.
Podsmażyć wraz z mięsem i przecierem pomidorowym.
Doprawić solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.
Pieczarki obrać, poszatkować, podsmażyć.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę.
Kapustę poszatkować.
Na dnie szklanego naczynia ułożyć kapustę.
Na kapuście rozłożyć pomidory.
Na pomidorach równomiernie położyć mięso.
Na mięsie pieczarki.
Na pieczarkach kukurydzę, a na niej fasolę.
Majonez wymieszać z jogurtem ( można dodać keczup), doprawić solą i pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę.
Posypać tartym serem.
Wierzch sałatki udekorować pokruszonymi chipsami.
Wzdłuż brzegów poukładać chipsy w całości tak by tworzyły koronę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation