Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Sezamowa bruschetta z jajkiem w koszulce i avocado

2 grube kromki chleba sezamowego

1 ząbek czosnku

1 avocado

1 łyżka oliwy

1 limonka

garść kolendry

2 jajka

kilka pomidorków koktajlowych

kilka listków rukoli

sól, pieprz

Pieczywo opiecz w piekarniku lub tosterze, następnie natrzyj czosnkiem. Avocado pokrój w drobną kostkę. Dodaj sok z limonki, jedną łyżkę z oliwy i posiekaną kolendrę. Dobrze wymieszaj. Ułóż na podpieczonym chlebie.

W garnku zagotuj wodę, wlej 2 łyżeczki octu winnego. Jajko wbij do szklanki. Zamieszaj wodę w garnku i kiedy powstanie wirek wlej do garnka jajko ze szklanki. Gotuj 1,5 minuty. Wyjmij łyżką cedzakową, kiedy troszkę odparuje przełóż połóż je na kromce chleba. Powtórz czynność z następnym jajkiem.

Kanapki udekoruj pomidorkami koktajlowymi i listkami rukoli. Oprósz solą i pieprzem. Spożywaj natychmiast, uważając na wylewające się strumieniami żółtko ;)



Read more: http://gotujebolubi.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?38#ixzz2W6Fi7zGi
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation