Kuchnia

Zapiekanki/ Pizza

ALE Ciachoo !: FRANCUSKIE ŚLIMACZKI Składniki:
ciasto francuskie świeże
1 duża gruszka
1 op. sera pleśniowego
natka pietruszki
1 łyżka wiórek kokosowych
1 jajko
sól, pieprz
Wykonanie:

Gruszkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Ser pleśniowy również kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki myjemy, a następnie drobno siekamy. Łączymy wszystkie pokrojone składniki. Dodajemy całe jajko, wiórki kokosowe,sól, pieprz i wszystko razem mieszamy. Płat ciasta francuskiego rozwijamy i wykładamy na nim równomiernie gotowy farsz. Ciasto zwijamy w rulon i ostrym nożem kroimy w plastry ok. 1 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20 min. w temp. 200 stopni.
Można je jeść na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation