Biżuteria

biżuteria

rustykalna kuchnia - cooking at home: Kokosanki

Receptura:
80 g miękkiego masła
110 g cukru (1/2 szklanki)
170 g mąki pszennej (1 szklanka)
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
1/4 łyżeczki soli
1 duże jajko
1 szklanka wiórków kokosowych
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Masło utrzyj z cukrem, dodaj jajko i ekstrakt waniliowy nadal ucierając. Przesianą mąkę, z proszkiem do pieczenia i solą przełóż do masy i zmiksuj. Na samym końcu wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wszystko połącz za pomocą miksera. Jeśli masa jest bardzo gęsta i sucha, to dodaj 2 - 3 łyżki mleka lub śmietanki. Łyżką nakładaj porcje ciasta na blaszkę i wstaw do gorącego piekarnika na 12 - 15 minut. Temperatura pieczenia to 190*C / 375*F.

Miłego popołudnia :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation