Kuchnia

przepisy

Babka majonezowa przepis:
Składniki:
– 1 szkl. mąki tortowej
– 1/5 szkl. mąki ziemniaczanej
– 1 szkl. cukru
– 4 jajka
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1 cukier wanilinowy
– 1 mały słoik majonezu (to nie reklama, ale ja zawsze używam Winiary)
Przygotowanie:
Jaja wrzucić do miski, dodać szczyptę soli, i ubijać (min. 4 minuty). Dodać cukier z cukrem wanilinowym (powoli) i ubijać. Potem dodawać stopniowo mąkę z proszkiem i ubijać. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy (dokładnie) łyżką, nie mikserem! Wlewamy ciasto do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą foremki (bez posypania bułką też wychodzi!) J Pieczemy ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation