Kuchnia

Wieprzowina

Roladki schabowe z szynką, serem i ogórkiem


Składniki na 5 roladek:
ok. 400 g schabu
sól, pieprz, papryka słodka w proszku
5 plasterków sera żółtego
5 plasterków szynki
5 kawałków ogórka konserwowego
5 wykałaczek
olej


Schab pokroić na plastry i rozbić dość cienko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Następnie po kolei na każdym kawałki schabu położyć plasterek sera żółtego, szynki i kawałek ogórka, zawinąć w roladkę i spiąć na brzegu wykałaczką. Gotowe roladki ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować wierzch olejem i piec w temperaturze 180 stopni C przez ok. 35-40 minut. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation