Kuchnia

Przepisy

Lekki, delikatny i dietetyczny gulasz drobiowy

500g filetów z kurczaka
1 duża cukinia
2 papryki czerwone
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 marchewki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, 1 łyżeczka majeranku, sól, pieprz
2 łyżki oleju

1. Filet, paprykę, cukinię, cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę, marchew ścieramy na dużych oczkach tarki.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety do zarumienienia. Dodajemy wszystkie warzywa, podsmażamy około 10 minut, Wlewamy 200 ml wody, dusimy pod przykryciem przez około 30 minut, aż warzywa zaczną się rozpadać.
3. Pod koniec dodajemy koncentrat i przyprawy. Podajemy np. z kaszą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation