Kuchnia

przetwory

Szarlotka w słoiku. Gotowa w 5 minut! | Lawendowy Dom
250 g herbatników

100 g masła

1 łyżeczka mielonego cynamonu

800 g musu jabłkowego

250 g serka Mascarpone

150 ml słodkiej śmietanki

skórka otarta z połowy cytryny

200 g migdałów

4 łyżki miodu

2 łyżki jagód goji

Masło rozpuścić w garnuszku. Herbatniki zmiksować w blenderze na proszek, dodać masło i cynamon. Zmiksować ponownie, aż składniki się połączą. Na dnie słoików ułożyć kruchy spód, dokładnie ugnieść i przykryć musem jabłkowym. Serek zmiksować ze śmietanką, doprawić skórką cytryny, ułożyć na jabłkach. W garnku podgrzać lekko miód, dodać posiekane migdały i jagody goji. Powstałą masę rozłożyć do słoików.

szarlotka w słoiku
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation