Kuchnia

kulinaria

Składniki

Na spód:

- biszkopty.

Masa serowa:

- 700 g waniliowego serka homogenizowanego (typu 'Danio');
- 250 ml śmietany kremówki;
- 4 łyżki cukru pudru;
- żelatyna-fix deserowa;
- truskawki do dekoracji.

Mus truskawkowy:

- żelatyna-fix deserowa;
- cukier do smaku;
- ok. 500 g truskawek.
Przygotowanie

Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder, krótko ubijając. Stopniowo dodawać serek cały czas miksując. Żelatynę-fix deserową rozpuścić zgodnie z opisem na opakowaniu, wlać do masy serowej cały czas miksując do uzyskania jednolitej konsystencji.

Truskawki zmiksować z cukrem, następnie cały czas miksując wlać rozpuszczoną żelatynę-fix deserową.

Na biszkopty ułożone w tortownicy wylać masę serową, poukładać truskawki. Włożyć do lodówki do stężenia. Następnie wylać mus truskawkowy i ponownie włożyć do lodówki. Na wierzch można ułożyć owoce i wylać galaretkę.

Ilość żelatyny fix-deserowej używałam zgodnie z opisem na opakowaniu w stosunku do składników.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation